به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام تحسین بدری، پیش از ظهر امروز31 اردیبهشت ماه، در همایش بررسی موسوعه اصول مقارن که در سالن اجتماعات پژوهشگاه مطالعات تقریبی برگزارشد، اظهارداشت: گروه معجم و موسوعه نگاری پژوهشگاه مطالعات تقریبی با هدف تدوین فرهنگ نامهها و دائرة المعارف های مورد نیاز جهان اسلام در زمینه علوم اسلامی، با درایت مسئولین مجمع جهانی تقریب مذاهب از سال 1383 بنیانگذاری و فعالیت های خود را رسما آغاز کرده است .
وی افزود: با توجه به گسترده بودن علوم و ضرورت تدوین دائره المعارفهای علوم اسلامی، فعالیت گروه معجم موسوعه نگاری با رویکرد فعالیت های مقایسه ای و مقارن، اهمیت ویژهای پیدا کرده است .
مسئول گروه معجم و موسوعه نگاری پژوهشگاه مطالعات تقریبی با اشاره به فعالیت های این گروه، تصریح کرد: تا کنون یک جلد از موسوعه اصول مقارن به چاپ رسیده و جلدهای دوم و سوم آن نیز بزودی منتشر و تدوین خواهد شد.
حجت الاسلام بدری خاطر نشان ساخت: گروه معجم و موسوعه نگاری، بعد از اتمام موسوعه نگاری اصول فقه، تدوین دیگر موسوعه های علوم اسلامی مورد نیاز جهان اسلام را آغاز خواهد کرد؛ البته درکنار موسوعه نگاری فعالیت هایی مانند تربیت کادر متخصص در اصول مقارن برای حوزه و جهان اسلام؛ ایجاد کتابخانه تخصصی از کتاب های اصولی شیعه و سنی و آشنا ساختن محققان و فرهیختگان حوزه با اصول اهل سنت از دیگر برنامههای این گروه میباشد.
وی ادامه داد: موسوعه اصول مقارن اولین کار موسوعه نگاری این گروه است، که تا کنون هزاران ساعت تحقیق و تفحص در گذشته و حال این رشته از علوم اسلامی توسط محققان صورت گرفته است .
مسئول گروه معجم و موسوعه نگاری پژوهشگاه مطالعات تقریبی تصریح کرد: ده ها مقاله علمی در این راستا به نگارش در آمده تا نتیجه 5 سال تلاش و کوشش علمی محققین این گروه با انتشار جلد یک موسوعه اصول مقارن با 48 مدخل تفصیلی و 48 مدخل ارجاعی و استفاده از 502 منبع اصولی فریقین به جهان اسلام عرضه شد.
حجت الاسلام بدری در پایان خاطرنشان کرد: جلد 2 موسوعه با 148 مدخل که حدود 35 مدخل از آن ارجاعی میباشد و با مجموعه 732 منبع منتشر خواهد شد؛ البته جلد سوم موسوعه نیز شامل 99 مدخل تفصیلی و 30 مدخل ارجاعی خواهد بود که تا کنون 66مدخل آن نوشته و تحقیق شده است .
نظر شما